ГоловнаПолітика

Серед тих, хто допомагав утекти "Беркуту", назвали Анатолія Гриценка

Олександр Ковальов згадав інших поплічників "беркутівців".

Серед тих, хто допомагав утекти "Беркуту", назвали Анатолія Гриценка
Александр Ковалев
Фото: http://n-k-n.org/

Голова організації воїнів-афганців "Ніхто, крім нас" Олександр Ковальов підтвердив, що допомагав бійцям "Беркута" виїхати з Києва після того, як скинули Віктора Януковича. При цьому Ковальов заявив, що "беркутівців" вивозили не тільки "афганці", а й представники Автомайдану, а також колишній міністр оборони Анатолій Гриценко.

Заяву Ковальова оприлюднено на сайті "Ніхто, крім нас".

"Були і нардепи, і колишній голова Міноборони Анатолій Гриценко з Автомайданом вивозили. Але чомусь не згадали ніяких ні великих, ні малих депутатів, які про це говорили, а згадали тільки нас", - заявив Ковальов, відповідаючи на запитання, хто ще вивозив "беркутівців" із бази на Червонозоряному проспекті (зараз проспект Лобановського) в Києві.

Ковальов при цьому заперечує, що допомагав "Беркуту" за вказівкою колишнього голови МВС Віталія Захарченка.

"У мене не було ніякої змови з вищим керівництвом МВС. На той момент, 2014 року, ми дійсно допомагали всім, хто до нас звертався, по обидва боки. У тому числі й міліції. У той момент усі намагалися піаритися з приводу "Беркута", і всі пропонували вивезти "Беркут" із Києва. Але вони чомусь намагалися вивезти, а сьогодні мені закидають, що я їм допоміг "утекти". Тобто тоді це називалося "вивезти", а зараз називають "допоміг утекти", - сказав голова "Ніхто, крім нас".

"Хто були ці бійці, куди вони поїхали, з чим вони виїхали - я не знаю, я там особисто не був. Це був громадянський акт здорового глузду, щоб людей випустити. Тому що на той момент вони виконували свої службові обов'язки", - додав Ковальов.

Він не впевнений, що серед тих "беркутівців", які виїхали, були члени так званої "чорної роти", яка розстрілювала Майдан.

Ковальов також стверджує, що нічого не знає про зброю "Беркута", у знищенні якої його підозрює Генпрокуратура.

Нагадаємо, 14 липня генпрокурор Юрій Луценко повідомив про обшуки в підозрюваних у знищенні зброї "чорної сотні" "Беркута". За його словами, в одному з київських озер 2015 року були знайдені гвинтівка і автомати, "вони були розрізані і втоплені однією групою, керівник якої проходить у слідстві". "На жаль, це людина, яка, за нашою версією, за вказівкою Захарченка вивела "чорну сотню" з Києва, знищила зброю, втопила її, хоча сам він був разом з нами на Майдані", - додав генпрокурор. Пізніше з'ясувалося, що цим підозрюваним є Ковальов.

Воїни-афганці з "Ніхто, крім нас" були активними учасниками Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram