ГоловнаПолітика

Райнін і Луценко ініціювали розробку механізму пільгового кредитування будівництва житла для учасників АТО

Райнін і Луценко ініціювали розробку механізму пільгового кредитування будівництва житла для учасників АТО

У Харківській ОДА провели зустріч з воїнами антитерористичної операції. Під час заходу його учасники могли повідомити про проблеми, які потребують законодавчого вирішення, народному депутату України Ірині Луценко.

«У нас є програма соціальної підтримки учасників АТО. Вона потребує доопрацювання і збільшення фінансування. Думаю, ми на найближчій сесії обласної ради будемо порушувати це питання перед депутатами, - повідомив керівник Харківської ОДА Ігор Райнін. - Я б хотів, щоб ми в своєму спілкуванні з учасниками АТО не стояли на місці і не тільки вимірювали успішність співпраці кількістю виданих земельних ділянок, а й розробляли спільно і пропонували нові програми».

Серед необхідних нових програм учасники зустрічі відзначили державну програму пільгового кредитування для будівництва житла атошникам.

«Державна служба у справах ветеранів війни та учасників АТО звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням розробити такий механізм. Просимо народних депутатів також підтримати цю роботу», - звернувся до Ірини Луценко керівник Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО в Харківській області Юрій Корсунов.

Він також зазначив, що зараз Харківщина - в лідерах з реалізації соціальних програм для бійців антитерористичної операції на сході України.

«Все це нам вдається за рахунок тісної співпраці з керівництвом ХОДА. У нас є постійний контакт, і Ігор Львович тримає наші питання на контролі, оперативно вирішуючи проблеми, які виникають», - зауважив Корсунов.

Так, за даними громадських діячів, в області бійці АТО отримали вже понад 2600 земельних ділянок. За цим показником регіон лідирує в Україні.

Ігор Райнін наголосив: те, як розпоряджатися отриманою землею, - вирішувати тільки самим бійцям.

«Деякі діячі дозволяють собі ставити в провину учасникам АТО те, що вони, нібито, продають отримані від держави земельні ділянки. Закон чітко вказує, що отримання земельної ділянки - це право кожного учасника АТО. Завдання держави: забезпечити реалізацію цього права. А як учасник АТО розпорядиться своєю власністю - це його особисте право. До того ж і статистика абсолютно інша. Так що це банальна брехня окремих політиків», - акцентував керівник Харківської ОДА.

Ірина Луценко, своєю чергою, зазначила роботу, проведену в області для забезпечення потреб бійців антитерористичної операції.

«Оскільки вирішення соціальних питань у вашому регіоні - на дуже високому рівні, мені було дуже цікаво почути ваші питання і пропозиції. Ми досить конструктивно поговорили, - зазначила Ірина Луценко, підводячи підсумки зустрічі. - Я підготувала собі тези на чотирьох сторінках. Я знаю, що мені робити, і думаю, що те, що стосується законодавства і тих проблем, про які ми говорили, зокрема, питань реабілітації учасників АТО, - це мій заділ на осінь».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram