ГоловнаПолітика

УПЦ МП побоюється провокацій з боку одіозного парафіянина

Церква відхрестилася від хресної ходи Валентина Лукіяника.

УПЦ МП побоюється провокацій з боку одіозного парафіянина
Валентин Лукияник
Фото: http://pravlife.org

Українська православна церква Московського патріархату побоюється провокацій з боку так званого братства Сергія Радонезького. Координатора цього братства Валентина Лукіяника у повідомленні церкви названо "одіозним активістом".

"Як стало відомо з офіційної інформації КМДА, члени братства прп. Сергія Радонезького подали заяву з проханням дозволити їм акцію в центрі міста за участю 30 осіб. За часом проведення ця акція збігається зі Всеукраїнською хресною ходою миру, любові і молитви за Україну. Прихильники цього братства позиціонують себе як віряни УПЦ, проте свою діяльність ведуть без благословення священновладдя, а подекуди і відверто спрямовуючи її проти церкви. Під час своєї акції, називаючи її молебнем чи хресною ходою, братчики активно використовують епатаж, політичні гасла і символіку, що суворо забороняється рішеннями Священного синоду УПЦ", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що діяльність Валентина Лукіяника й очолюваних ним структур "має всі ознаки провокаційності з метою дискредитувати Українську православну церкву".

"Останнім часом його так звані братства діють синхронно з іншими радикальними провокаторами, які сприяють йому в безперешкодному проведенні масових акцій сумнівного характеру в центрі столиці", - додали в УПЦ МП.

Церква наголошує, що не має нічого спільного з громадським заходом, який організовує братство прп. Сергія Радонезького 27 липня, забороняє своїм вірянам брати участь у ньому і закликає не піддаватися на його провокації.

Нагадаємо, Валентин Лукіяник - співголова Спілки православних братств України та Росії. У 2011 році рішенням Священного синоду УПЦ діяльність Лукіяника було визнано антицерковною, деструктивною і такою, що вносить розбрат у церковне і суспільне життя. Лукіяника відлучили від церковного спілкування, проте у жовтні 2015 року його повернули у спілкування з УПЦ МП на підставі покаянного листа.

На сайті УПЦ МП доступний перелік заходів з нагоди Дня хрещення Київської Русі-України.

О 12.30 на Європейській площі відбудеться урочиста зустріч ходаків зі сходу і заходу України.

О 13.00 на Володимирській гірці почнеться молебень, який очолить предстоятель УПЦ МП Онуфрій.

О 13.30 розпочнеться багатотисячна хресна хода з чудотворними іконами від Володимирської гірки до Києво-Печерської Лаври.

27 липня о 17.00 на площі перед Успенським собором почнеться всеношна.

28 липня о 09.00 на площі перед Успенським собором розпочнеться святкова Божественна літургія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram