ГоловнаПолітика

Центр Києва в середу перекриють через хресну ходу

Вранці проїхати через Європейську площу буде неможливо

Патрульна поліція Києва попередила, що в середу, 27 липня, центр Києва буде перекрито у зв'язку з хресною ходою, яка завтра вранці проведе масовий молебень на Володимирській гірці.

Рух буде перекрито на вулиці Грушевського (від Шовковичної до Європейської площі), Європейській площі, Володимирському узвозі (від Поштової до Європейської площі), Трьохсвятительській, Хрещатику (від Майдану Незалежності до Європейської площі), Парковій дорозі (від Європейської площі до алеї Героїв Крут).

Нагадаємо, хресна хода почалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 26 липня, напередодні святкування дня Хрещення Руси-України, учасники повинні прибути до Києва. Вони планують зустрітися на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння.

Спікер ВР Андрій Парубій заявив, що хресну ходу на Київ організував Кремль для дестабілізації ситуації в країні. Правоохоронці пообіцяли не допустити сутичок, а генпрокурор Юрій Луценко заявив, що всі паломники муситимуть пройти перевірку на металодетекторі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram