ГоловнаПолітика

Щоб розвивати співпрацю з ЄС, необхідно забезпечити політичну єдність в Україні, - Яценюк

Лідер "Народного фронту" зауважив особливу важливість підтримки дій прем'єр-міністра і нинішнього уряду.

Щоб розвивати співпрацю з ЄС, необхідно забезпечити політичну єдність в Україні, - Яценюк
Фото: Пресс-служба партии "Народный фронт"

"Щоб активно розвивати співпрацю з ЄС, нам треба забезпечити єдність політичних сил у парламенті, стабільну роботу коаліції і чітке дотримання нашого курсу. Незважаючи на популізм і провокації", - заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк після зустрічі з комісаром Європейського Союзу з питань цифрової економіки і суспільства Гюнтером Еттінгером у понеділок.

Про це інформує прес-служба партії.

Під час зустрічі Яценюк підкреслив особливу важливість підтримки дій прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і нинішнього уряду: "політична єдність в Україні не тільки необхідна, вона життєво важлива".

Лідер "Народного фронту" процитував слова єврокомісара: "Ми дуже цінуємо всі зусилля для продовження курсу реформ в Україні. Європейський Союз повинен зосередити свою увагу на підтримці України і забезпечити, щоб така підтримка залишалася пріоритетом. Це - наш обов'язок. Ми повинні допомогти Україні і захистити її".

"Я вдячний Гюнтеру за його глибоке розуміння важливості співпраці з Україною і за справжню партнерську солідарність з нашою країною", - додав Яценюк.

Він зазначив, що саме Гюнтер Еттінгер, ще як віце-президент Європейської комісії та комісар ЄС з питань енергетики в 2014 році, вніс великий внесок у "наші спільні дії для забезпечення енергетичної безпеки і незалежності України".

Лідер "Народного фронту" висловив упевненість, що сьогоднішній візит Гюнтера Еттінгера до Києва принесе практичні результати. При цьому він зазначив, що мовиться, зокрема, про перспективу інтеграції України в єдиний цифровий ринок ЄС, зниження роумінг-тарифів для громадян України в країнах ЄС, експорт українських цифрових послуг і товарів.

Як повідомлялося, під час візиту в Україну комісара Європейського Союзу з питань цифрової економіки і цифрового суспільства Гюнтера Еттінгера заплановано зустрічі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, віце-прем'єр-міністром і міністром з економічного розвитку і торгівлі Степаном Кубівим і головою комітету Верховної Ради з питань інформатизації та зв'язку Олександром Данченком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram