ГоловнаПолітика

Луценко припустив тиск представників колишньої команди Януковича на мерів Ірпеня і Бучі

Генпрокурор порекомендував Карплюку та Федоруку співпрацювати зі слідством.

Луценко припустив тиск представників колишньої команди Януковича на мерів Ірпеня і Бучі
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор України Юрій Луценко припустив, що мерам Ірпеня і Бучі Володимиру Карплюку й Анатолію Федоруку, підозрюваних у незаконній передачі 890 га лісу "своєму оточенню і потрібним людям з Києва" протягом 2006-2012 років, міг доручити здійснити незаконні дії колишній президент України Віктор Янукович або ще хто-небудь.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я не жартую, я припускаю, що їх змусили. Тому що якщо ми бачимо, що 14 га цього лісу отримав на той час заступник спікера великий комуніст Калетник (перший заступник голови Верховної Ради України Ігор Калетник, - ред.), то я припускаю, що він міг, будучи дуже важливою частиною "януковицької мафіозної організації", здійснювати тиск на мерів", - зауважив генпрокурор.

Луценко закликав міських голів Ірпеня і Бучі співпрацювати зі слідством, оскільки зараз не йдеться про зняття їх з посад або арешт.

"Моя рекомендація обом керівникам - співпрацювати зі слідством. Не сидіти в Польщі і писати в інтернеті про політичні репресії", - сказав Луценко на брифінгу в Чернігові в понеділок, коментуючи розслідування кримінального провадження щодо незаконного відчуження земель міськрадами Ірпеня і Бучі на Київщині.

"А якщо ви самостійно вибрали шлях - забрати незаконно ліс - то майте сміливість відповідати", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, 21 липня правоохоронці провели обшук у будинку мера Бучі Київської області Анатолія Федорука. Володимир Карплюк покинув країну і його оголошено в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram