ГоловнаПолітика

Луценко пообіцяв підписати повідомлення про підозру Онищенку

З моменту надання Радою згоди на арешт нардепа минуло майже три тижні.

Луценко пообіцяв підписати повідомлення про підозру Онищенку
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко обіцяє підписати повідомлення про підозру нардепу Олександру Онищенку наступного тижня.

Про це він заявив в ефірі телеканалу 112.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала документ на підпис Луценкові в середині липня, проте генпрокурор повернув його на доопрацювання через низку кримінально-процесуальних неточностей у формулюваннях.

"Повернув, доопрацювали. Наскільки я знаю, два дні тому їх доопрацьована підозра зайшла в прокуратуру, зараз наші експерти її вивчають і тільки-но поставлять візи всі наші процесуалісти - я, безумовно, цю підозру підпишу. Думаю, це буде наступного тижня" , - повідомив генпрокурор.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Онищенка. Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура передали текст повідомлення про підозру на підпис генпрокурору.

Онищенко зараз перебуває за кордоном. Офіційно він поки проходить як свідок у кримінальному провадженні. Переслідувати його почнуть лише після заочного пред'явлення підозри та оголошення в розшук.

Онищенкові закидають завдання державі збитків на суму 3 млрд гривен шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який видобували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram