ГоловнаПолітика

Парад до Дня Незалежності зроблять масштабним

Авіації, втім, не буде.

Парад до Дня Незалежності зроблять масштабним
Фото: president.gov.ua

На параді до Дня Незалежності центром Києва проїде близько 200 одиниць військової техніки, повідомив в ефірі "Громадського" радник президента Юрій Бірюков.

"Буде дійсно дуже багато техніки, близько 200 одиниць. Здається, такий масштаб мало хто може згадати. А така номенклатура в Києві точно ще не проходила ніколи. На жаль, авіації не буде, адже зараз є небезпека від банальних зенітно-ракетних комплексів", - розповів він.

Бірюков додав, що участь у параді візьмуть демобілізовані бійці АТО.

Нагадаємо, 22 липня президент Петро Порошенко підписав указ про проведення військового параду до 25-ї річниці Дня Незалежності України.

У 2015 році в параді брали участь ветерани АТО, в тому числі Сухопутних військ ЗСУ, морської піхоти 36-ї бригади, десантників чотирьох бригад, 24-го батальйону "Айдар", Національної гвардії, Державної прикордонної служби, а також учні військових навчальних закладів. Військова техніка на параді не була присутня, за винятком двох американських Humvee, на яких пересувалися посадові особи, які оглядали парад.

У 2014-му парад проходив із військовою технікою. Це викликало критику з боку громадськості, оскільки саме тоді почалося пряме вторгнення російських військ в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram