ГоловнаПолітика

ГПУ вилучила оригінали земельних рішень селищної ради Бучі

Тривають слідчі дії

ГПУ вилучила оригінали земельних рішень селищної ради Бучі
Фото: Пресс-служба ГПУ

Метою проведення обшуку в міській раді Ірпеня і селищній раді Бучі було вилучення не коштовностей і грошей, а документів, що підтверджують скоєння злочинів, а саме рішень, згідно з якими було незаконно вилучено земельні ділянки.

Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури.

"Вилучені в рамках цих заходів цінності і кошти, які належать голові Бучанської ради, буде належним чином зафіксовано і задокументовано в протоколі обшуку з метою дати оцінку законності їхнього походження та можливості в майбутньому повернення в дохід держави у рамках конфіскації", - наголошується в повідомленні.

Крім того, під час обшуку було вилучено значну кількість документів, що свідчать про скоєння посадових злочинів, унаслідок чого державі було завдано багатомільйонних збитків.

Наразі тривають слідчі дії.

Фото: Прес-служба ГПУ

Фото: Прес-служба ГПУ

Нагадаємо, 21 липня правоохоронці прийшли з обшуком до мера Бучі Федорука у справі про розкрадання 900 гектарів лісу у Київській області. За відомостями з відкритих джерел, у 2002 році міськрада Бучі змінила цільове призначення земельних ділянок лісогосподарського призначення загальною площею 890 гектарів і віднесла їх до земель житлової та громадської забудови. Частину лісу отримала сім'я Ігоря Калєтніка - колишнього першого заступника голови Верховної Ради.

Мер Ірпеня Київської області Володимир Карплюк, який також проходить у цій справі, покинув країну і був оголошений у розшук. Федорук і Карплюк - куми.

Під час обшуку в будинку Федорука знайшли колекцію орденів, гроші і коштовності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram