ГоловнаПолітика

Кабмін погодив проект капремонту газопопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород" за гроші ЄБРР і ЄІБ

Обсяг фінансування міністр енергетики наразі не озвучив

Кабмін погодив проект капремонту газопопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород" за гроші ЄБРР і ЄІБ
Фото: Ivanov/Depositphotos

Кабінет Міністрів погодив проект капітального ремонту ділянки газопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород", фінансування якого передбачено за рахунок кредитних коштів від Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку.

Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні в п'ятницю.

Цей ремонт здійснюватиметься в рамках проекту ЄБРР і ЄІБ щодо модернізації ГТС України. Сумарний обсяг кредитного фінансування цього проекту становить 300 млн євро. Обсяг фінансування за цим проектом міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик не озвучив.

ЄБРР заявляє, що тендерні процедури освоєння оператором газотранспортної системи компанією "Укртрансгаз" кредитних коштів, наданих від ЄБРР і ЄІБ у розмірі 300 млн євро на модернізацію газопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород", заплановано на 3 квартал цього року.

Раніше "Укртрансгаз" заявляв, що розраховує використати перші кредитні кошти у ЄБРР і ЄІБ на модернізацію цього газопроводу наприкінці 2016 року.

Мережа "Укртрансгазу" складається з 36 тис. км магістральних газопроводів, більш ніж 70 компресорних станцій і 12 підземних сховищ газу загальною ємністю 30 млрд куб. м.

Нагадаємо, у 2015 році Україна замінила 10 км газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород". У грудні 2015 року Кабмін схвалив ТЕО модернізації цього газопроводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram