ГоловнаПолітика

Чиновники Івано-Франківської ОДА вкрали 5 млн, виділених із бюджету на АТО

Бюджетні кошти через фіктивні фірми переводили в готівку, яку розподіляли між учасниками схеми.

Чиновники Івано-Франківської ОДА вкрали 5 млн, виділених із бюджету на АТО
Фото: depositphotos.com\a_taiga

Чиновники Івано-Франківської обласної державної адміністрації вкрали 5 млн гривень, виділених із бюджету на будівництво фортифікаційних споруд у зоні проведення антитерористичної операції.

Про це інформує департамент захисту економіки Національної поліції України.

"Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Івано-Франківській області викрили корупційну схему чиновників ОДА. Під час будівництва фортифікаційних споруд у Донецькій області вони привласнили понад 5 мільйонів гривень із бюджету. До схеми також були залучені і комерційні структури, через які надалі кошти і "відмили", - йдеться в повідомленні.

Військова прокуратура Західного регіону відкрила кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Фото: Нацполіція

Як повідомляють, у 2015 році між департаментом Івано-Франківської обласної держадміністрації та приватним підприємством укладали договори на загальну суму понад 39 млн гривень. Отримавши бюджетні кошти, підприємство відразу закупило матеріали для будівництва захисних споруд за завищеними цінами, а ще на 17 млн гривень уклали угоди з комерційною структурою, яка нібито проводила роботи з будівництва фортифікаційних споруд у зоні АТО.

Бюджетні кошти через фіктивні фірми переводили в готівку, яку розподіляли між усіма учасниками схеми.

Таким чином понад 5 млн гривень виявилися в кишенях чиновників обласної державної адміністрації та комерційних структур.

Фото: Нацполіція

У цей час оперативники управління захисту економіки і військової прокуратури Західного регіону проводять санкціоновані обшуки за місцем проживання основних учасників схеми, осіб, які також у ній були задіяні, а також в офісах підприємств. Уже вилучено зброю, боєприпаси, гранати, а також печатки різних суб'єктів господарювання, паспорти фізичних осіб.

Як повідомляли в червні, четверо бізнесменів розікрали 4 млн гривен, що були призначені на постачання протезів для бійців АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram