ГоловнаПолітика

Мер Ірпеня стверджує, що перебуває в Україні

Карплюк заявив, що почне співпрацювати з ГПУ "тільки на умовах публічності".

Мер Ірпеня стверджує, що перебуває в Україні
Фото: imr.gov.ua

Мер Ірпеня Володимир Карплюк відмовився повідомити про місце свого перебування і вважає справу стосовно нього "політичним замовленням".

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я нікуди не тікав з України, і місце свого перебування не буду повідомляти з однієї причини, мені повідомили вночі про те, що є чітке політичне замовлення заарештувати Карплюка на 60 діб, заарештовувати в грубій формі, із застосуванням сили", - заявив Карплюк.

Він також повідомив, що не був заступником міського голови в 2012 році.

"Сьогодні вийшло кілька статей, посилаючись на генпрокурора, хоча я переконаний, його просто ввели в оману, про те, що 2006-2012 року ... Я став мером Ірпеня наприкінці 2014 року", - зазначив він.

Карплюк також заявив, що почне співпрацювати зі слідством лише на умовах публічності.

"Умова тільки одна - публічність, я хочу, щоб ці речі відбувалися публічно. Хочу, щоб вони були при камерах, при ЗМІ, щоб юристи, якщо можна цим словом назвати тих, які показали Юрію Віталійовичу (Луценку, - ред.) цю підроблену справу, щоб вони пояснили, яким чином справа за 2006 рік може стосуватися міського голови, який став ним у 2014 році? Давайте публічно розбиратися з цим питанням", - заявив Карплюк.

Нагадаємо, сьогодні правоохоронці провели обшук у будинку мера Бучі Київської області Анатолія Федорука. Цю інформацію підтвердила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган. Вона також повідомила про те, що Володимир Карплюк покинув країну й оголошений у розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram