ГоловнаПолітика

Ужгородський сайт, що стежить за законністю дій органів влади, попався на шантажі

Затримано двох представників цієї організації.

Ужгородський сайт "Спеціальний контроль", який стежить за дотриманням законності дій поліції й інших органів влади, попався на вимаганні.

Як повідомляє прес-служба місцевої поліції, двох із п'яти членів цієї організації затримали в середу за шантаж місцевого держслужбовця, який займає високу посаду в області. За твердженням поліції, вони вимагали 100 тисяч гривень за те, щоб відео, яке компрометує цього чиновника, не потрапило в інтернет.

Однак той спершу звернувся в поліцію, а потім зійшовся з вимагачами на сумі 40 тисяч.

Передача грошей відбулася біля кладовища в селі Барвінок, що біля Ужгорода. На зустріч прийшли двоє чоловіків зі "Спецконтролю". Вони принесли зі собою таблички із заздалегідь написаними фразами, які могли їм знадобитися під час розмови. Так зробили для того, щоб їхню розмову не можна було записати, стверджує поліція. У момент передачі грошей їх затримали поліцейські.

У них вилучили компромат на чиновника, а також ноутбук, носії інформації та прилад для прихованої зйомки.

"Перевіряється причетність цієї групи осіб до інших таких злочинів, стосовно яких уже відкрито раніше кримінальні провадження. На власному сайті і в розсилках ЗМІ "вимогливі активісти" часто оприлюднювали відео- та фотоматеріали про дрібні порушення закону представниками різних владних структур, створюючи собі репутацію борців за очищення влади", - зазначають у поліції.

Імен затриманих не вказують, але на сайті "Спецконтролю" зазначено, що весь склад організації - п'ять осіб. Судячи з фотографій, затримано виконавчого директора Юрій Луца і головного редактора видання Андрія Комовці.

"Спецконтроль" називає себе інформаційно-правовим виданням, яке веде спостереження за дотриманням законності в роботі співробітників поліції, прикордонників, митників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram