ГоловнаПолітика

Антикорупційна прокуратура повернула справу Василишина в ГПУ

Про це повідомив заступник директора САП Грищук.

Антикорупційна прокуратура повернула справу Василишина в ГПУ
Роман Василишин
Фото: www.unn.com.ua

Спеціальна антикорупційна прокуратура повернула справу заступника міністра охорони здоров'я, керівника апарату МОЗ Романа Василишина в прокуратуру Києва.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

У повідомленні наголошено, що розслідування цієї справи прокуратура намагалася передати в САП 15 липня.

"Ми знову бачимо, як неуповноважені законом органи гучно рапортують про затримання на хабарі топ-чиновника, очевидно, порушуючи підслідність, а потім намагаються передати справу в САП для її завершення. Але саме прокуратура Києва повинна довести відкрите нею провадження до логічного завершення - судового вироку", - заявив керівник САП Назар Холодницький.

Нагадаємо, співробітники прокуратури Києва затримали Василишина під час отримання хабара вночі 7 липня. Його підозрюють у створенні системи поборів із практикуючих лікарів в Олександрівській лікарні за проведення операцій, яка щотижня приносила від 50 до 100 тисяч гривень. Разом із ним також затримали Юрія Серняка, який займав посаду директора урологічного центру цієї клінічної лікарні й особисто розподіляв лікарів на операції.

За час операції було задокументовано п'ять епізодів хабарництва. При цьому було вилучено 50 тис. доларів і 320 тис. гривень.

Василишин відмовився свідчити, але Серняк вирішив співпрацювати зі слідством.

8 липня Дніпровський районний суд заарештував Василишина на 60 діб і призначив йому 2 млн гривень застави. 11 липня за Василишина внесли 2 млн 856 гривень застави. 12 липня його відпустили із СІЗО.

14 липня Дніпровський райсуд Києва відсторонив Василишина від виконання обов'язків до 8 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram