ГоловнаПолітика

НАБУ активізувало розслідування проти нардепа Котвіцького (НФ)

Детективи отримали доступ до рахунків соратника Авакова.

НАБУ активізувало розслідування проти нардепа Котвіцького (НФ)
Фото: facebook.com/Игорь Котвицкий

Солом'янський районний суд Києва надав детективам Національного антикорупційного бюро тимчасовий доступ до рахунків і документів у рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом виведення з України 40 млн доларів депутатом Верховної Ради від "Народного фронту" Ігорем Котвіцьким.

Дві ухвали суду стосовно рахунків в Альфа-банку і Креді Агріколь Банку від 12 липня доступні в Єдиному реєстрі судових рішень.

Кримінальне провадження №42015000000001991 зареєстровано ще 22 вересня 2015 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч.2 ст. 264 (недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів), ч.3 ст. 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України.

НАБУ вважає, що законність походження цих 40 млн доларів не підтверджено доказами, а службові особи НБУ не провели належну перевірку засобів під час надання дозволу на їхнє виведення з країни.

Як встановили детективи, в декларації про доходи Котвицького від 31 березня 2015 року ці кошти не були вказані. Котвицький їх задекларував 19 серпня, подавши оновлений варіант декларації.

Нагадаємо, Котвицький стверджував, що просто виправив помилку, якої припустився його бухгалтер, що складав декларацію.

Депутат є бізнес-партнером родини міністра внутрішніх справ України

Арсена Авакова. На момент обрання народним депутатом він був членом наглядової ради - віце-президентом ВАТ "Інвестор", яке спеціалізується на наданні інформаційних, консультативних і маркетингових послуг, гуртовій торгівлі, а також оренді офісних приміщень. Головою наглядової ради - президентом ВАТ "Інвестор" до 2013 року був сам Арсен Аваков, а зараз цю посаду обіймає його дружина Інна Авакова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram