ГоловнаПолітика

Парубій виключає можливість дострокових парламентських виборів

Рада цього скликання має великий потенціал для роботи, переконаний спікер.

Парубій виключає можливість дострокових парламентських виборів
Фото: Макс Требухов

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій виключає можливість дострокових виборів і вважає, що парламент цього скликання має великий потенціал для роботи.

Про це він заявив на прес-конференції, присвяченій підсумкам чергової сесії Ради, повідомляє УНН.

"Я не бачу жодних підстав для дострокових виборів... І я думаю, цей парламент має дуже великий потенціал для роботи, і я хочу заспокоїти всіх скептиків - дострокових виборів не буде, буде ефективна робота українського парламенту", - сказав Парубій.

При цьому на запитання про легальність існування коаліції, список якої отримати ніхто не може, Парубій відповів, що це не його відповідальність.

"Коаліція створюється депутатськими фракціями для обрання уряду і його керівництва. Голова Верховної Ради - позафракційний. І, в принципі, у мене немає навіть повноважень збирати ні списки коаліції, ні списки опозиції. Моє завдання - забезпечити роботу Верховної Ради України. І можу вам сказати відповідально і чесно: Верховна Рада працює, і це ключове завдання, яке стоїть переді мною", - сказав Парубій.

Нагадаємо, Верховна Рада в п'ятницю пішла на канікули до 6 вересня. За словами Парубія, під час четвертої сесії нардепи прийняли 450 законопроектів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram