ГоловнаПолітика

Порошенко призначив керівником відділу "К" СБУ товариша Кононенка

Посаду Трепака зайняв його колишній заступник.

Порошенко призначив керівником відділу "К" СБУ товариша Кононенка
Фото: Пресс-служба президента Украины

Президент Петро Порошенко в суботу, 16 липня, призначив Павла Демчину першим заступником голови СБУ - керівником Головного управління боротьби з корупцією і організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Про це повідомляють на сайті президента.

Ця посада була вакантною, відколи звільнили Віктора Трепака.

Демчину вважають ставлеником Ігоря Кононенка, заступника керівника фракції БПП і комерційного партнера Порошенка. Колишній лідер партії "УКРОП" Геннадій Корбан у листопаді 2015 року писав у своєму фейсбуці, що Демчина називав себе "наглядачем від нардепа Ігоря Кононенка і генпрокурора Шокіна".

Факт близького спілкування Кононенка і Демчини в інтерв'ю ZN.UA підтверджував і Трепак. "Що Демчина і Кононенко добре знайомі і постійно спілкуються - це майже загальновідомий факт. Як хто себе позиціонує перед іншими - його особиста справа. Хоча, звичайно, із цього можна судити і про суть самої людини, і про його моральність", - говорив він.

У грудні 2015 року програма "Наші гроші" повідомляла, що Демчина на посаді заступника начальника головкому "К" ініціював посилення контролю за діяльністю експортерів горіхів. Через кілька місяців після цього голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі звинуватив Одеське управління СБУ в тому, що воно під заступництвом Демчини рекетирує горіховий бізнес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram