ГоловнаПолітика

Печерський суд заарештував забудовника Войцеховського із заставою 14 млн гривень

Засідання тривало 12 годин.

Печерський суд заарештував забудовника Войцеховського із заставою 14 млн гривень
Фото: gp.gov.ua

Печерський районний суд Києва вчора, 16 липня, заарештував забудовника Анатолія Войцеховського на два місяці під заставу 14 млн грн.

Про це повідомив на сторінці у Фейсбуці активіст Володимир Тищенко.

"Зараз йому (Войцеховському, - ред.) обрано запобіжний захід. Задоволено клопотання прокурорів і обрано запобіжний захід - арешт на два місяці", - розповів адвокат. Він також зазначив, що захист має намір оскаржити рішення суду, в понеділок буде подано апеляцію.

Спочатку прокурори просили встановити суму застави в розмірі 50 млн грн.

Як рішення суду може позначитися на будівельних об'єктах, які асоціюються з Войцеховським, адвокат поки що відповісти не зміг.

Засідання суду тривало 12 годин. За словами адвоката, Войцеховського вже відправлено у слідчий ізолятор.

Вранці в день засідання майже всім інвесторам розіслали СМС із таким текстом: "Увага! Всі, хто готовий протистояти беззаконню влади і арешту будівельних майданчиків! Просимо приїхати за адресою: вул. Хрещатик, 42а, Печерський суд, на 11:30. Відстоїмо право на наше майно разом". Про це розповіла журналістам жінка, яка прийшла разом з іншими ошуканими інвесторами вимагати арешту Войцеховського.

Паралельно, щоб підтримати свого шефа, команда Войцеховського привезла до будівлі суду працівників з його будмайданчиків і "тітушок", які погрожували обдуреним інвесторам. Від будь-яких коментарів "група підтримки" Войцеховського відмовлялася, а деякі з чоловіків заявили, що просто гуляли в цьому районі.

Нагадаємо, Войцеховського затримано 15 липня за підозрою в ухилянні від сплати податків і створенні ОЗУ.

Войцеховський - творець будівельної піраміди, на чолі якої стоять компанії "Укогруп" і "Сіті Груп". Об'єкти, побудовані забудовниками із цієї структури, переважно є незаконними, а мешканці вже побудованих багатоповерхівок часто не мають документів на квартири. Особливість усіх будівництв Войцеховського - вкрай низька ціна квадратних метрів.

Навесні 2015 року КМДА оприлюднила список з понад 40 об'єктів "Сіті Груп" і "Укогруп".

Кришування "Укогруп" приписують колишньому генпрокурору Віктору Шокіну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram