ГоловнаПолітика

Магера не відкидає, що може потрапити в оновлений склад ЦВК

Магера отримав обіцянку від Бурбака.

Магера не відкидає, що може потрапити в оновлений склад ЦВК
Фото: Макс Требухов

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера не відкидає, що може потрапити в оновлений склад ЦВК. Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua.

«Не варто нічого відкидати. Поки що це питання залишається відкритим. Однак я найбільше зацікавлений, щоб це питання вже було вирішене», - сказав він.

За його словами, голова фракції «Народного фронту» Максим Бурбак під час розмови підтвердив, що позиція фракції залишається незмінною.

«Вони подали три кандидатури (Ганни Онищенко, Леонтія Шипілова і Андрія Магери, - ред.), І мають намір відстоювати їх», - уточнив Магера.

Нагадаємо, 3 червня президент Петро Порошенко запропонував Верховній Раді звільнити 12 членів Центральної виборчої комісії і призначити замість них 11 нових, в тому числі одного від "Відродження", одного від "Самопомочі", п'ятьох від БПП.

Також внесено кандидатуру Леонтія Шипілова від "Народного фронту".

Три інших кандидати - заступник міністра освіти і науки Роман Греба (прийшов у МОН після призначення міністром представника НФ Лілії Гриневич); юрист Олег Конопольський (був довіреною особою кандидата на пост президента України Арсенія Яценюка в 2009 році), Надія Синиця (була заступником міністра Кабінету Міністрів в уряді Яценюка). Хто пропонував Президентові ці кандидатури, поки невідомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram