ГоловнаПолітика

Райнін і Ланчінскас відкрили у Харкові представництво Консультативної місії ЄС

Фахівці представництва проводитимуть консультації і тренінги для співробітників поліції, прокуратури та інших правоохоронних структур області

Райнін і Ланчінскас відкрили у Харкові представництво Консультативної місії ЄС

Регіональне представництво КМЕС з реформування сектору громадянської безпеки (EUAM) розпочало роботу 13 липня. Під час відкриття губернатор Харківської області Ігор Райнін зазначив, що співпраця з КМЕС дуже важлива для прифронтового регіону, а відкриття в області представництва місії свідчить про високу довіру європейських партнерів до Харківщині.

«Для Харківської області, яка знаходиться безпосередньо біля зони АТО, досвід ЄС у побудові ефективної системи цивільної безпеки має велику цінність. Допомога європейських фахівців важлива і в реформуванні системи взаємодії правоохоронних органів. Я переконаний, що координація всіх правоохоронних органів, а також їхня взаємодія з органами влади та громадськістю повинні здійснюватися за загальноприйнятими європейськими нормами і правилами», - підкреслив Райнін.

Харківську команду Консультативної місії ЄС у складі 17 осіб очолить досвідчений голландський поліцейський Герріт Ян ван Гелдер. Фахівці представництва проводитимуть консультації і тренінги для співробітників поліції, прокуратури та інших правоохоронних структур області, а також надавати їм професійне обладнання.

«У Харківській області ми для того, щоб ділитися кращими європейськими практиками. Перші успішні кроки вже зроблено, в рамках роботи ми адаптуємо наші методи до регіону і будемо розширювати співпрацю», - зазначив на презентації голова представництва ЄС, голова КМЕС в Україні Кястутіс Ланчінскас.

Серед проектів, які місія вже реалізує на Харківщині, - створення сучасного відділення поліції в одному з сільських районів області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram