ГоловнаПолітика

Наливайченко підтримав медиків ПДМШ, які просять надати українське громадянство своїй колезі-росіянці

Юристи готують відповідну петицію

Наливайченко підтримав медиків ПДМШ, які просять надати українське громадянство своїй колезі-росіянці
Фото: Макс Требухов

Лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко підтримав вимоги парамедиків Першого добровольчого добровольчого мобільного госпіталю ім. Пирогова, які просять президента Порошенка надати українське громадянство своїй колезі Ользі Симоновій. Про підтримку Наливайченка медики заявили в рамках тематичної прес-конференції в Інституті Горшеніна. Екс-голова СБУ впевнений: саме таким, як ця дівчина, а не тим, хто приїхав з-за кордону сісти у владні крісла, президент мусить надавати громадянство в першу чергу.

28-річна Ольга Симонова, родом з Челябінська, є громадянкою РФ. Майже два роки вона рятує українських солдатів на передовій: працює парамедиком евакуаційної бригади ПДМШ ім. Миколи Пирогова в населених пунктах Бахмут і Луганське Донецької області, а також Попасна Луганської області. До цього була медиком-волонтером у підрозділі «Північ», батальйону ПСМОП «Золоті ворота», а у вересні 2015-го - березні 2016 року - волонтером медичної служби полку «Дніпро-1». Зараз побратими Ольги по ПДМШ написали лист президенту з вимогою надати їй громадянство:

«На відміну від нас, які отримали високі державні нагороди, Ольга Симонова захищала не свій будинок, не державу, в якій народилася і виросла, а нашу з вами Україну - захищала від агресії своєї формальної батьківщини. На жаль, Україна не тільки ніяк не відзначила людину, яка вже третій рік захищає її незалежність на фронті, а й руками чиновників з МОЗ, МВС і Державної міграційної служби робить усе, щоб Ольга не стала громадянкою України», - йдеться в листі.

Лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко підписав лист і готовий разом із парамедиками домагатися гідного ставлення до кожного, хто захищає незалежність України на передовій. «Ті, хто рятує українських захисників і бажає отримати українське громадянство, мають беззаперечне право на його отримання, за особисті видатні заслуги», - вважає Наливайченко.

Зараз юристи руху «Справедливість» готують електронну петицію, в якій вимагають дати Ользі Симоновій громадянство України. Підтримати та допомогти Ользі отримати громадянство може кожен українець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram