ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція Ради

Радикальній партії і "Батьківщині" не дали блокувати роботу

У Верховній Раді розпочалося пленарне засідання. Біля трибуни немає представників Радикальної партії, які раніше влаштовували там сидячий протест. Спікер веде засідання з президії, йому не заважають. Депутати від коаліції зібралися біля трибуни, щоб не дозволити РП і "Батьківщині" блокувати роботу Ради.

Парламент має намір включити до порядку денного з подальшим розглядом законопроект №4865 про додаткове виділення Центральній виборчій комісії 12,5 млн гривень на проведення проміжних виборів депутатів парламенту в сімох одномандатних виборчих округах 17 липня, і ще 15,3 млн гривень на функціонування Державного реєстру виборців під час проведення місцевих виборів у 2016 році.

У першому читанні заплановано розглянути законопроекти №2009а-д про оцінку впливу на навколишнє середовище, №3259 про стратегічну екологічну оцінку, №2001а про встановлення Кабінетом Міністрів порядку створення бази даних ДНК військовослужбовців Збройних сил, №2504а-д про єдиний державний реєстр військовозобов'язаних, №3132 про підвищення ефективності процедур банкрутства та рівня виконання контрактів і судових рішень, №2353а про реструктуризацію боргів фізичних осіб.

У другому читанні депутати мають намір розглянути законопроекти №3081-д про реалізацію державної підтримки кіновиробництва за рахунок відрахувань з доходів операторів лотерей та №3224 про оформлення цивільних паспортів з 14 років.

Крім того, на засіданні заплановано розглянути питання звільнення суддів.

Загалом до розгляду у вівторок включено 35 законопроектів і проектів постанов.

Ще 30 законопроектів планується включити до порядку денного сесії, в тому числі проект закону про спецконфіскацію (№4890 про особливості стягнення в дохід держави необґрунтованих активів і активів, власники яких не встановлені) і №4696 про зміни до Регламенту на виконання рекомендацій місії Європарламенту з оцінки потреб для внутрішньої реформи Ради, яким передбачено зміну режиму роботи парламенту з проведенням пленарних засідань виключно щовівторка і щочетверга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram