ГоловнаПолітика

Порошенко поклав квіти до пам'ятника жертвам Волинської трагедії у Варшаві

Президент вшанував пам'ять убитих поляків.

Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в п'ятницю поклав квіти до пам'ятника жертвам Волинської трагедії у Варшаві.

Як повідомляє прес-служба голови держави, він побував біля монумента на чолі української делегації, до якої також увійшли представники Адміністрації Президента, посол Андрій Дещиця та народний депутат Надія Савченко.

Біля пам'ятника Порошенко запалив лампадку.

Монумент у вигляді хреста з розп'яттям Ісуса Христа було встановлено в липні 2013 року.

Нагадаємо, сьогодні Сенат Польщі голосами правлячої партії "Право і справедливість" ухвалив постанову, в якій закликає нижню палату - Сейм - встановити 11 липня Національним днем пам'яті жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої.

Цьогоріч виповнюється 73-тя річниця Волинської трагедії, що забрала життя десятків тисяч поляків і українців під час взаємних конфліктів на території нинішньої Західної України.

Збройні конфлікти між поляками і українцями почалися під час Другої світової війни і тривали до 1947 року. Однак історики, особливо польські, окремо виділяють 1943 рік і події на Волині, відомі як Волинська різанина (в Польщі) або Волинська трагедія (в Україні). В інші роки вони відбувалися в інших регіонах. Точної кількості загиблих у цих конфліктах невідомо досі, але жертви обчислюються десятками тисяч. Більшість загиблих були поляками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram