ГоловнаПолітика

НАБУ заявило про причетність до "справи Онищенка" трьох адвокатів

Бюро відповіло на побоювання Генпрокуратури

НАБУ заявило про причетність до "справи Онищенка" трьох адвокатів
Александр Онищенко

Національне антикорупційне бюро заявило про причетність до схеми розкрадання коштів, в організації якої підозрюють нардепа Олександра Онищенка, трьох адвокатів: А. Циганкова, А. Копуся і В. Маковського.

У повідомленні прес-служби НАБУ сказано, що ці особи нібито реєстрували фіктивні фірми і супроводжували їх діяльність з конвертації в готівку коштів, отриманих від реалізації природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

Слідчі провели обшуки за місцем проживання і роботи адвокатів.

"Із зазначених трьох адвокатів, за місцем проживання та роботи яких проводили обшуки, представництво інтересів підозрюваних у так званій "справі Онищенка" здійснює тільки адвокат Циганков. Під час досудового розслідування встановлено, що з його офісу здійснювалося безпосереднє управління коштами, отриманими в результаті злочинної діяльності з перепродажу державного газу. При цьому Циганков, зловживаючи наданими законодавством адвокатськими гарантіями, переказував із рахунків фіктивних підприємств кошти на свій розрахунковий рахунок", - заявили в НАБУ.

При цьому Бюро наголосило, що представництво інтересів Онищенка здійснює адвокатське об'єднання "Авері Лекс", але жоден із зазначених адвокатів у нього не входить.

Заява НАБУ пролунала після того, як ГПУ висловила свою стурбованість обшуками в адвокатів.

Нагадаємо, Онищенкові закидають заподіяння державі збитків на суму 3 млрд гривень шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який видобували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою. 5 липня Верховна Рада зняла з Онищенка депутатську недоторканність і дозволила його арешт.

Онищенко зараз перебуває за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram