ГоловнаПолітика

Єдина україномовна газета Криму почала виходити в Києві

Тираж планують поширювати в поїздах, які їдуть у Херсон і Новоолексіївку.

Єдина україномовна газета Криму почала виходити в Києві
Фото: ru.krymr.com

Єдине україномовне видання Криму "Кримська світлиця", яке в березні було змушене припинити випуск друкованої версії, відновило роботу з Києва.

Перший номер газети вже вийшов у світ, розповів виданню "Крим.Реалії" генеральний директор "Національного газетно-журнального видавництва" Андрій Щекун.

За його словами, редакція зараз працює над мережею розповсюдження видання.

"По-перше, ми відновлюємо співпрацю з кіосками, по-друге, ми ведемо переговори з «Укрзалізницею», розглядаємо варіант продажу випусків у поїздах, які курсують в Херсон, Новоолексіївку. Також будемо звертатися з питання поширення в представництво президента в Херсоні, щоб поширювати в Херсонській області. Бажано, щоб газета була і на адміністративному кордоні з Кримом, щоб ті люди, що бояться везти газету в Крим, могли хоча б читати її при виїзді", - зазначив Щекун.

Також газету можна буде прочитати в електронному форматі.

Нова команда "Кримської світлиці" повністю сформована з кримчан. Конкурс на посаду головного редактора виграв також виходець з Криму Віктор Мержвинський. Колишній головний редактор газети Віктор Качула відмовився від переїзду і від перекладу на умовах трудової угоди і його звільнено 31 травня 2016 року.

Газета виходить накладом у тисячу примірників і, як і раніше, буде щотижневою.

"Кримська світлиця" виходить з 1992 року

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram