ГоловнаПолітика

Україна виконала всі умови для безвізового режиму з ЄС, закон про спецконфіскацію ніяк не вплине, - дипломат

Будь-яке питання, що стоїть на порядку денному українського парламенту, постійно намагаються пов'язати з безвізовим режимом, каже експерт.

Україна виконала всі умови для безвізового режиму з ЄС, закон про спецконфіскацію ніяк не вплине, - дипломат
Фото: Макс Требухов

Ухвалення закону про спецконфіскацію не є перешкодою для отримання Україною безвізового режиму з Євросоюзом, а всі спроби пов'язати цей закон з нібито позицією ЄС є спекуляціями.

Про це в коментарі заявив український дипломат, голова правління Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук, пише Цензор.НЕТ

Дипломат висловив здивування тією обставиною, що практично будь-яке питання, що стоїть на порядку денному українського парламенту, постійно намагаються пов'язати з безвізовим режимом.

"Якщо подивитися на план дій надання Україні безвізового режиму, ми не побачимо там навіть згадки про необхідність якогось спеціального порядку врегулювання конфіскації", - підкреслив він.

"Понад те, в самих країнах ЄС існують різні моделі врегулювання цього питання - ключовими є дотримання принципу верховенства права і ефективності боротьби з корупцією та зловживаннями", - пояснив голова правління Міжнародного центру перспективних досліджень.

"Тому це питання потрібно вирішувати без прив'язки до безвізового режиму - він є важливим для України з точки зору саме боротьби з корупцією. А спроба "прив'язати" до нього надання або ненадання Україні безвізового режиму більше нагадує спробу перекласти з хворої голови на здорову", - заявив дипломат.

Він зазначив, що Україна виконала всі умови, необхідні для надання безвізового режиму з Євросоюзом, тому закон про спецконфіскацію ніяк не вплине на це.

Як відомо, в середу у деяких виданнях з'явилися замітки про те, що у разі ухвалення закону про спецконфіскацію Україна нібито не отримає безвізовий режим з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram