ГоловнаПолітика

Гройсман підтримав законопроект про спецконфіскацію коштів Януковича, - Сюмар

Голосування в другому читанні очікують у вівторок

Гройсман підтримав законопроект про спецконфіскацію коштів Януковича, - Сюмар
Фото: nfront.org.ua

Фракція «Народний фронт» звертається до всіх фракцій парламенту і, в першу чергу, до партнерів по коаліції з Блоку Петра Порошенка з проханням підтримати законопроект про спецконфіскацію, який дозволить стабілізувати ситуацію і профінансувати оборонну та соціальну сфери.

Про це заявила заступник голови фракції Вікторія Сюмар в понеділок увечері за результатами засідання фракції, на якому, зокрема, був присутній прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який взяв участь в обговоренні законопроекту про спецконфіскацію і висловив йому повну підтримку.

«Він погоджується з нашою оцінкою ситуації, коштів на фінансування армії сьогодні в Державному бюджеті вже практично немає, і це проблема для країни, яка де-факто знаходиться у стані війни. Тому уряд буде також підтримувати цей закон. Жодних альтернативних законопроектів від уряду немає. І це Гройсман підтвердив», - розповіла заступник голови фракції.

Водночас Вікторія Сюмар зазначила, що зараз визначається, у який пленарний день буде більше шансів отримати результативне голосування щодо цього законопроекту.

«Можливо, він все ж буде в порядку денному у четвер, і ми закликаємо наших партнерів по коаліції з Блоку Петра Порошенка так само відповідально поставитися до питання відсутності фінансування системи безпеки і оборони і все ж підтримати цю позицію (законопроект «про спецконфіскацію»- ред.). Інакше ми ризикуємо потрапити в ситуацію, коли будемо змушені просто друкувати гроші для того, щоб профінансувати і прикордонників, і військо, і військово-промисловий комплекс», - підкреслила народний депутат.

Понад те, за її словами, зараз звучать побоювання, що у вівторок не всі депутати з інших фракцій з'являться на пленарному засіданні через небажання «здавати» Онищенка.

«Ми будемо мобілізуватися по максимуму, але подивимося на кількість депутатів з інших фракцій, які з'являться на засідання. Очевидно, що є бажання від багатьох груп і фракцій «завалити» голосування. Сьогодні деякі політичні лідери виступали і говорили, що це нібито спосіб «віджати бізнес в Онищенко», а не спосіб здійснити правосуддя за поданням Національного антикорупційного бюро, яке ми так довго створювали. Тому якщо є така позиція, то в залі можемо недорахуватися голосів за законопроект про спецконфіскацію», - підкреслила парламентар.

«Тому ми, звичайно, будемо просити робити це завтра (голосувати за законопроект про спецконфіскацію - ред), але якщо не завтра, то в четвер ми сподіваємося на його ухвалення, в першу чергу, за допомогою наших партнерів з Блоку Петра Порошенка, які так ж мають  бути зацікавлені у стабілізації ситуації і в тому, щоб ці кошти надійшли відразу до Державного бюджету, і вже уряд Володимира Гройсмана міг би розпоряджатися цими коштами», - резюмувала Вікторія Сюмар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram