ГоловнаПолітика

Coursera отримала дозвіл на роботу в Криму всупереч санкціям

США вирішили, що доступ до освіти не варто обмежувати

Coursera отримала дозвіл на роботу в Криму всупереч санкціям

Американська платформа онлайн-навчання Coursera отримала спеціальну ліцензію від американського відомства Office of Foreign Assets Control, що відповідає за санкційну політику США, на роботу в Криму всупереч санкціям.

Про це повідомляється на сайті російської Вищої школи економіки з посиланням на представника прес-служби Coursera Інесу Роман.

У лютому 2015 році регулятивні органи США, під чиєю юрисдикцією працює Coursera, заборонили надавати освітні послуги жителям Криму, незаконно анексованого Росією.

"Відтоді ми внесли відповідні зміни в платформу і раді повідомити про те, що доступ до більшості курсів відновлено. Нам здається дуже важливим, щоб можливість отримати кращу освіту була у всіх, хто цього потребує, де б вони не перебували", - заявила Роман.

Нагадаємо, на початку березня президент США Барак Обама на рік продовжив санкції, введені проти Росії за анексію Криму. У тому числі продовжено санкції щодо російських політиків, причетних до анексії Криму: Олени Мізуліної, Дмитра Рогозіна, Владислава Суркова, Сергія Глазьєва, Валентини Матвієнко, Леоніда Слуцького, Андрія Клішаса та інших. Також продовжено дію арешту активів політиків, причетних до придушення Євромайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram