ГоловнаПолітика

Онищенко не повернувся в Україну

Запідозрений у мільярдних розкраданнях залишився в Москві

Онищенко не повернувся в Україну
Александр Онищенко
Фото: instagram/aleksandr_onyshenko

Народний депутат від групи "Воля народу" Олександр Онищенко не повернувся в Україну, хоча обіцяв бути у Верховній Раді під час розгляду згоди на його арешт.

У телефонній розмові з виданням "Країна" Онищенко дав зрозуміти, що перебуває не в Україні.

"Чого летіти, коли мене підставили і вкотре кинули. Обіцяли процес і суд. А вирішили все за беззаконням чинити", - сказав він.

Онищенко у неділю перебував у Москві, про що свідчить світлина в Instagram.

Тим часом антикорупційний прокурор Назар Холодницький сказав журналістам у вівторок, що Онищенко перебуває за кордоном.

"За останньою інформацією він не в Україні і не в Відні, як говорили. Я скажу: до Відня через Мінськ не літають", - сказав він.

За словами Холодницького, якщо Рада дасть згоду на притягнення Онищенка до кримінальної відповідальності, йому буде оголошено підозру.

Онищенкові інкримінують завдання державі збитків на суму 3 млрд гривень шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який добували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою.

ГПУ подала до Верховної Ради подання про зняття недоторканності з Онищенка. Поки парламент це подання не розглянув, депутат вільний у пересуванні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram