ГоловнаПолітика

Захарченко вирішив провести "політичні навчання" в Донецьку, оголосив про праймериз

Праймериз покликані продемонструвати Києву і ОБСЄ здатність проводити вибори.

Захарченко вирішив провести "політичні навчання" в Донецьку, оголосив про праймериз
Фото: novosti.dn.ua

Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко оголосив про проведення в Донецьку праймериз - попереднього громадського голосування, як етап підготовки до місцевих виборів.

У повідомленні "Донецького агентства новин" Захаченко традиційно звинуватив Київ у невиконанні мінських домовленостей у частині політичного врегулювання і заявив, що "ДНР" має намір "вирішити свої власні завдання з будівництва державної системи" і показати необґрунтованість претензій, що їх висуває українська сторона.

Він уточнив, що праймериз "стануть попереднім етапом до проведення виборів на наших територіях, свого роду "політичними навчаннями", напередодні можливих виборів".

На першому етапі попереднє громадське голосування пройде тільки в Донецьку.

При цьому Захарченко наголосив, що в них залишається "нехай і дуже маленька, але надія на те, що Київ таки виконає свої зобов'язання відповідно до Комплексу заходів", тому поки виборів не буде, а все обмежиться попереднім етапом".

"Праймериз у Донецьку - це точно не вибори, і тому вони ніяк не порушують Мінські угоди. Праймериз будуть реалізовуватися як демонстрація здатності влади в "ДНР" забезпечити виборчий процес за всіма стандартами БДІПЛ ОБСЄ", - пояснив LB.ua близький до Кремля політолог Денис Денисов.

За його словами, праймериз реалізовуються для того, щоб подивитися, яким політикам довіряють жителі. "І ці політики, найімовірніше, стануть кандидатами на виборах за компромісним законом про вибори на Донбасі", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram