ГоловнаПолітика

"Батьківщина" оголосила про перехід до радикальних заходів для зниження тарифів

Партія вимагає ухвалити пакет "тарифних" законопроектів

"Батьківщина" оголосила про перехід до радикальних заходів для зниження тарифів
Фото: Макс Требухов

Партія "Батьківщина" оголосила про перехід до радикальних заходів для зниження тарифів. За словами лідера партии Юлії Тимошенко, мова йде про створення тимчасової слідчої комісії з тарифів і наявності корупції в "Укргазвидобуванні" і "Нафтогазі України".

Також Тимошенко вимагає ухвалення трьох законопроектів для зниження комунальних тарифів: про зниження ренти на видобуток газу; про передачу газу українського видобутку на потреби населення; про встановлення прозорої процедури формування тарифів на житлово-комунальні послуги.

"Ми будемо ультимативно цього вимагати! Нас не влаштує лише включення до порядку денного. Нас влаштує повне голосування за законопроекти, їхнє підписання, негайне зниження ціни на газ і, як наслідок - зниження тарифів на тепло і гарячу воду. Це вже перейшло усі межі, і просто розмовами на погоджувальній раді вже не обійдеться! "Батьківщина" переходить до радикальних заходів, і ми нікому більше не дамо знущатись над людьми", - заявила Тимошенко на засіданні погоджувальної ради в понеділок.

Раніше "Батьківщина" подала два позови до суду, щоб оскаржити підвищення комунальних тарифів. Перший стосується рішення Кабінету Міністрів про скасування т.зв. "соціальних" норм споживання газу та встановлення єдиної ціни на рівні 6879 грн. за тис. куб. м. газу. Другий - рішення Національної комісії з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг про підвищення тарифів на центральне опалення і гаряче водопостачання.

Попередні засідання у позовах відбудуться 25 і 27 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram