ГоловнаПолітика

Кваснєвський закликав Україну відмовитися від мрії про членство у НАТО

При цьому екс-президент Польщі назвав ситуацію у регіоні найнебезпечнішою за 17 років

Кваснєвський закликав Україну відмовитися від мрії про членство у НАТО
Фото: yes-ukraine.org

Екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський закликав Україну відмовитися від мрії про вступ до НАТО. При цьому він заявив, що нічого не має проти цілей Києва колись стати повноправним членом Північноатлантичного альянсу.

Про це Кваснєвський заявив, виступаючи на заході Фонду імені Кербера у Варшаві, повідомляє DW.

Кваснєвський також висловив стурбованість з приводу безпеки своєї країни, країн Балтії та Молдови. Він заявив, що ситуація у цьому регіоні є найнебезпечнішою за 17 років, відтоді як Польща вступила в нато. Причиною він назвав високу активність російських військових у регіоні, особливо біля кордонів Естонії та Латвії, крім того, в безпосередній близькості від Молдови.

На думку екс-глави Польщі, в зв'язку з навчаннями Росії біля східних кордонів Північноатлантичного альянсу варто розраховувати на те, що під час саміту країн-членів НАТО 8 і 9 липня у Варшаві буде прийнято рішення про посилення військової присутності у Польщі та країнах Балтії.

Кваснєвський впевнений, що в кожна з держав альянсу направить по одному міжнародному батальйону. Особовий склад підрозділів буде сформовано, імовірно, з солдатів Великої Британії, Німеччини, Канади і США.

При цьому екс-глава Польщі підкреслив, що постійної присутності військ НАТО у великих масштабах в цьому регіоні заплановано не буде, оскільки це суперечило б зобов'язанням укладеного в 1997 році договору між НАТО і Росією.

Раніше повідомляли, що екс-президент Польщі Лех Валенса закликав Північноатлантичний Альянс продемонструвати свою рішучість і відкривати попереджувальний вогонь по російських літаках, які провокують військові кораблі НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram