ГоловнаПолітика

Луценко в понеділок зустрінеться з командиром батальйону "Айдар"

ГПУ наводить свідчення 11 свідків з приводу звинувачень Лихоліта

Луценко в понеділок зустрінеться з командиром батальйону "Айдар"
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко в понеділок, 4 липня, зустрінеться з узятим під варту бійцем батальйону "Айдар" Валентином Лихолітом, після чого може бути подано клопотання про зміни останньому запобіжного заходу. Про це журналістам повідомив інспектор внутрішньої безпеки ГПУ Петро Шкутяк, повідомляє телеканал "112 Україна".

Своєю чергою, на сайті ГПУ опубліковані докази, отримані під час судових засідань в інших справах про події 2014 і 2015 років, на основі яких Лихоліту було обрано запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту.

Зокрема, повідомляє ГПУ, один підозрюваний зазначив, що нібито "Батя" - Лихоліт причетний до нападу влітку 2014 року на домоволодіння мера міста Сєвєродонецьк та його двох заступників.

Крім того, за свідченнями інших свідків, Лихоліт нібито причетний до викрадення людей і утримування їх у підвалі, а також до розкрадання автомобілів.

"Свідчення свідка 6, який повідомив, що Лихоліт пропонував йому вбити двох військовослужбовців з числа батальйону «Айдар» в обмін на допомогу в отриманні українського громадянства", - йдеться в повідомленні ГПУ.

Нагадаємо, вчора ввечері командиру батальйону "Айдар" Валентину Лихоліту Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою. Народні депутати та активісти заблокували зал Печерського районного суду Києва, щоб правоохоронці не змогли вивезти його в СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram