ГоловнаПолітика

НАБУ направило до суду клопотання про домашній арешт для Кулика

Військового прокурора сил АТО також відсторонено від займаної посади.

НАБУ направило до суду клопотання про домашній арешт для Кулика
Константин Кулик
Фото: nashigroshi.org

Національне антикорупційне бюро України направило до суду клопотання про запобіжний захід для ввійськового прокурора сил антитерористичної операції Костянтина Кулика.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"У п'ятницю, 1 липня, детективи Національного антикорупційного бюро України встановили фактичне місцезнаходження військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика і вручили останньому узгоджені Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою копії клопотань з матеріалами про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням засобів контролю, а також відсторонення від займаної посади", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, під час досудового розслідування встановлено, що в період з 2011 по 2015 рік, перебуваючи на службі в органах прокуратури, підозрюваний отримав сукупний дохід у розмірі понад 1,67 млн гривень.

Велика частина цих коштів була витрачена в закладах громадського харчування, на автозаправних станціях і в магазинах. Водночас у цей же період витрати Кулика перевищили його дохід на 2,6 млн грн і склали близько 3,4 млн грн", - повідомляють у НАБУ.

Раніше повідомлялося, що військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика неодноразово викликали на допит в НАБУ в статусі як свідка, так і підозрюваного. У зв'язку з цим НАБУ пригрозило силовим приводом прокурору сил АТО.

Черговий допит заплановано на 2 липня.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро, яке працює у тісному зв'язку з антикорупційною прокуратурою, напередодні повідомило про підозру Кулику за ч.2 ст.368-2 Кримінального кодексу (незаконне збагачення).

Текст повідомлення про підозру Кулику напередодні потрапив у ЗМІ. Кулику інкриміновано покупку дорогої нерухомості, що не відповідає рівню його доходів. Крім того, в документі йдеться, що Кулик не вказав у декларації за 2013 рік авто Toyota Land Cruiser 100, яким він почав користуватися в 2010 році на підставі довіреності, виданої Жиліним Володимиром - батьком одного з лідерів терористичної організації "Оплот" Євгена Жиліна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram