ГоловнаПолітика

Суд заарештував екс-нардепа від КПУ Александровську на два місяці без права застави

Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Суд заарештував екс-нардепа від КПУ Александровську на два місяці без права застави
Фото: www.sq.com.ua

Київський районний суд Харкова заарештував колишнього депутата Верховної Ради від Комуністичної партії Аллу Александровську, затриману напередодні на 60 днів.

Про це інформує прес-служба прокуратури Харківської області.

"Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права застави на 2 місяці колишньому народному депутату Верховної Ради України III-VI скликань від КПУ Алли Александровської, підозрюваної в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність держави і надання неправомірної вигоди посадовій особі (ч. 2 ст. 110 та ч. 3 ст. 369 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Підозру екс-депутату та її синові Олександру оголошено за ч. 2 ст. 110 і ч. 3 ст. 369 КК України. Останній, за даними слідства, переховується на території Російської Федерації. Йому оголошено заочну підозру. Зараз Олександр перебуває в розшуку.

За попередніми даними, зазначені особи намагалися вплинути шляхом підкупу на керівництво та депутатів місцевих рад. Місцеві обранці повинні були за хабар ухвалити на сесіях звернення до Верховної Ради та Президента України про прийняття змін до Конституції з питань федералізації.

Зокрема, зафіксовано факт давання хабара за прийняття таких звернень керівництва однієї з місцевих рад області. "Правильні" голосування колишні комуністи оцінили в 9 тис. доларів США.

Досудове розслідування триває. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Александровська була беззмінним першим секретарем Харківського обкому КПУ з 1996 року і до заборони Компартії. Чотири рази обиралася депутатом Верховної Ради (1998-2012).

Після заборони Комуністичної партії Александровська очолила рух "За Слобожанщину" і виступала за створення особливого регіону розвитку "Слобожанщина".

У листопаді 2015-го прес-служба регіональної прокуратури повідомила про відкриття кримінального провадження за фактом посягання громадського об'єднання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram