ГоловнаПолітика

Україна хоче встановити відеокамери на дорогах коштом іноземних інвесторів

Арсен Аваков оцінив вартість системи в кілька мільярдів доларів.

Україна хоче встановити відеокамери на дорогах коштом іноземних інвесторів

Передбачена ухваленим минулого року законом автоматична фотозйомка і відеофіксація на дорогах найближчим часом запущена не буде, визнав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Ми всі розуміємо, що така система на всіх дорогах України коштує кілька мільярдів американських доларів... Швидше за все, ми подекуди запустимо в тестовому режимі локальну систему, щоб подивитися, як вона буде працювати", - сказав міністр журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Аваков заявив, що буде оголошено міжнародний конкурс на встановлення такої системи, до участі в якому буде залучено одного з провідних фінансових інститутів.

"Це буде зроблено для того, щоб залучити великі міжнародні компанії до інвестування", - сказав голова МВС, зазначивши, що Україна навряд чи знайде власні кошти для цих цілей.

"З 1 липня відеофіксація у звичайному режимі працювати не буде... Сподіваюся, що повноцінно система зможе працювати наступного року", - підсумував Аваков.

Нагадаємо, законом визначено, що систему фіксації правопорушень на дорогах повинні встановити за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів приватних інвесторів, у тому числі залучених за моделлю державно-приватного партнерства, залучених коштів, включно з кредитами банків та інших фінансово-кредитних установ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram