ГоловнаПолітика

Нацполіція допитала екс-голову УЦОЯО Лікарчука

Сьогодні йому мають обрати запобіжний захід

Нацполіція допитала екс-голову УЦОЯО Лікарчука
Фото: asn.in.ua/Дмитрий Липавский

Співробітники Національної поліції допитали екс-голову Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігоря Лікарчука, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я вже був сьогодні (29 червня, ред.) на допиті... На допит мене викликали до Головного слідчого управління Нацполіції України... Сьогодні має відбутися суд з обрання мені запобіжного заходу", - заявив Лікарчук.

За його словами, у справі проходять ще 7 осіб.

"Ми з адвокатом зараз ретельно вивчаємо всі ці матеріали, і будь-яких підтверджень моєї великої злочинної діяльності, я в цих матеріалах не знаходжу", - додав він.

Раніше Лікарчук заявив, що слідчі Нацполіції збираються звинуватити його за низкою статей Кримінального Кодексу, в тому числі у створенні злочинного угруповання, зміні результатів ЗНО та привласненні бюджетних коштів.

Нагадаємо, в липні генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що керівництво УЦОЯО підозрюється у зловживанні службовим становищем.

21 липня слідчі ГПУ, МВС і СБУ провели обшуки в УЦОЯО та в будинках Лікарчука і його першого заступника Володимира Винника. Під час обшуків у Винника було вилучено 130 тисяч доларів. Як повідомила перший заступник міністра освіти Інна Совсун, під час обшуків у Лікарчука вилучили дві ручки і чашку.

За версією ГПУ, керівники центру змінювали дані в "Системі оцінки якості освіти" та "Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання" за хабарі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram