ГоловнаПолітика

Віце-адмірала ВМСУ відправлено під заочний суд за зраду

Сергій Єлісєєв зрадив присягу і перейшов на службу до Росії.

Віце-адмірала ВМСУ відправлено під заочний суд за зраду
Фото: mil.gov.ua

Військова прокуратура Південного регіону передала до суду обвинувальний акт проти колишнього заступника командувача Військово-Морськими силами України віце-адмірала Сергія Єлісєєва за зраду і перехід на службу до Росії.

Про це повідомила прес-служба військової прокуратури.

"Колишній віце-адмірал, який вчинив дезертирство з Військово-Морських сил Збройних Сил України, з липня 2014 року обіймав посаду заступника командувача Балтійським флотом ВМС РФ. У березні 2016 року його призначено заступником командувача Чорноморським флотом ВМС РФ", - наголошено в повідомленні.

Його звинувачують у державній зраді (ч.1 ст.111), дезертирстві (ч.1 ст.408), сепаратизмі (ч.3 ст.110), допомозі терористичній організації (ч.2 ст.28, ч.1 ст. 258-3), веденні агресивної війни (ч.2 ст.28, ч.2 ст.437).

Нагадаємо, Сергій Єлісєєв - випускник Калінінградського військово-морського училища, факультету артилерійського і зенітно-ракетного озброєння, яке він закінчив у 1983 році. Коли розпався СРСР, він вступив на службу у ВМС України. Протягом 8 років займав посаду заступника командувача українськими ВМС. Протягом останнього періоду часу виконував обов'язки командувача у званні віце-адмірала. Крім того, Сергій Єлісєєв очолював Севастопольський гарнізон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram