ГоловнаПолітика

З'їзд партії на базі "Демальянсу" відбудеться 9 липня

Сьогодні відбулася зустріч з імовірними майбутніми членами партії

З'їзд партії на базі "Демальянсу" відбудеться 9 липня
Василий Гацько
Фото: tvi.ua

З'їзд політичної партії, створеної на базі "Демократичного альянсу", відбудеться 9 липня. Про це LB.ua повідомив нинішній голова "Демальянсу" Василь Гацько.

Зокрема, він підтвердив, що сьогодні відбулася перша зустріч майбутніх членів партії, серед яких народні депутати - представники міжфракційного об'єднання "єврооптимістів" Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Вікторія Пташник.

"Рішення про створення політичного проекту на базі "ДемАльянсу" не стоїть. Ми його однозначно створюємо і зробимо це дуже швидко. На 9 липня запланований перший з'їзд... Питання полягає в тому, як багато людей будуть у ньому брати участь. Ми склали список із близько 500 прізвищ. На сьогоднішній зустрічі було близько ста", - заявив він, зазначивши, що подібні переговори з імовірними членами нової політсили триватимуть і надалі.

Гацько також прокоментував заяву Давида Сакварелідзе про створення нової партії і публікацію фото з нібито її майбутніми членами: Віталієм Каськом, Віктором Чумаком, Наталією Новак, Володимиром Федориним та іншими.

"Учорашнє повідомлення в Facebook про об'єднання мене дуже здивувало. Я розраховував, що вони будуть присутні сьогодні на нашій зустрічі..." - говорить він.

Стосовно Михайла Саакашвілі, то його відсутність у новій політсилі Гацько пояснив тим, що "він працює в команді Президента".

Гацько також зазначив, що наразі новий політичний проект називатиметься "Демократичний альянс", але якщо члени партії ухвалять рішення про ребрендинг, - назва може змінитися. Що стосується лідера партії, то 9 липня Гацько складе повноваження. Партія обере нового керівника.

Нагадаємо, в суботу стало відомо, що вже наявне в парламенті міжфракційне об'єднання "єврооптимістів" на базі "ДемАльянсу" створює нову партію. Про це заявили практично одночасно Василь Гацько (на "Громадське радіо") і Сергій Лещенко (в ефірі каналу "112-Україна"). Як повідомив Гацько, в партію можуть вступати всі, крім лівих, а Лещенко згадав про входження до складу партії діючих депутатів Мустафи Найєма, Світлани Заліщук і колишніх прокурорів.

Двома днями пізніше Давид Сакварелідзе також заявив про створення нової партії, яка об'єднує всіх на боротьбу, в тому числі з корупцією. Як називається нова партія, Сакварелідзе не уточнив, проте виклав на своїй сторінці фото нових партійців – нардепи Віктор Чумак (позафракційний) і Наталія Новак (БПП), екс-голова Нацагентства держслужби Денис Бродський, колишній головний редактор українського Forbes Володимир Федорин, представник громадянської платформи "Нова країна" Володимир Козленко, прес-секретар Сакварелідзе Інна Грищенко та інші.

Пізніше Денис Бродський повідомив, що з політсилою, яку створюють Найєм і громадські діячі Валерій Пекар та Андрій Длігач на базі партії "Демократичний альянс", домовитися про об'єднання не вдалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram