ГоловнаПолітика

Заступником міністра економіки призначено Бровченка

Чиновник, судячи з усього, куруватиме питання оборони

Заступником міністра економіки призначено Бровченка
Фото: www.kmu.gov.ua

Уряд призначив Юрія Бровченка заступником міністра економічного розвитку і торгівлі.

Про це йдеться в розпорядженні Кабміну №442 від 24 червня.

За даними керівника проекту "Електронні закупівлі Міністерства оборони України" Артура Переверзєва, Бровченко - полковник запасу, працював начальником складів боєприпасів у Коцюбинському, потім начальником організаційно-планового відділу департаменту утилізації ракет і боєприпасів Міноборони. Наступною сходинкою в кар'єрі Бровченка стала посаду директора департаменту економіки оборони та безпеки в Міністерстві економіки під час перебування на посаді міністра Андрія Клюєва.

"Подейкують, що його призначення на цю посаду пов'язане з тісною "дружбою" з тодішнім заступником міністра економічного розвитку і торгівлі України - керівником апарату Володимиром Павленком, адже дружина Бровченка і дружина Павленка - рідні сестри. До речі, Бровченка звільнили з посади директора департаменту одночасно з Павленком після призначення на посаду міністра економічного розвитку України Петра Порошенка. Кажуть звільнили його після того, як він під час знайомства з Петром Олексійовичем не зміг відповісти на елементарні питання, пов'язані з діяльністю департаменту", - написав Переверзєв у фейсбуці.

За його даними, згодом Юрій Бровченко перевівся на роботу в "Укроборонпром", де дотепер працював начальником відділу мобілізаційної роботи.

"Після неофіційного спілкування зі співробітниками, які з ним працювали, стає зрозуміло, що Бровченко не здатний керувати людьми, абсолютно некомпетентний, має вибуховий характер і в цілому глибоко непорядна людина. Цікаво, що оцінки колишніх співробітників Бровченка як з Міністерства оборони, так і з Міністерства економіки абсолютно збігаються", - зазначив Переверзєв.

Нагадаємо, до цього призначення у першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва було чотири заступники: перший заступник міністра Юлія Ковалів, заступник міністра - керівник апарату Юлія Клименко, заступник міністра - торговий представник Наталія Микольська, заступник міністра Максим Нефьодов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram