ГоловнаПолітика

СБУ затримала комуністку Александровську за підкуп місцевих депутатів (оновлено)

Її чотири рази обирали депутатом Верховної Ради.

СБУ затримала комуністку Александровську за підкуп місцевих депутатів (оновлено)
Фото: www.sq.com.ua

Служба безпеки України провела обшук у комуністки, колишньої депутатки Верховної Ради Алли Александровської, яка мешкає в Харкові.

Про це пише видання "Голос.UA", близьке до Комуністичної партії.

Згодом прес-служба Компартії повідомила, що Александровську затримали і доставили в будівлю Харківського обласного управління СБУ. Їй інкриміновано ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України) і ст. 369 (давання хабара посадовій особі) Кримінального кодексу.

Оновлення. Прес-служба СБУ повідомляє, що Александровська і її син Олександр, який переховується в Росії, намагалися підкупити керівництво і депутатів місцевих рад Харківської області для ухвалення на сесіях звернень до парламенту і президента щодо змін до Конституції з питань федералізації.

"За підписи під документом комуністи пропонували дев'ять тисяч доларів США. Водночас, за оперативними даними, ФСБ виділила на підкуп депутатів у кілька разів більшу суму, але комуністи привласнили значну частину грошей", - сказано в повідомленні.

Перед початком позачергової сесії міськради Південного 24 червня співробітники СБУ затримали посередника у передачі чиновнику міськради частини хабара за ухвалення звернення про федералізацію.

Потім, на прохання правоохоронців, міські депутати зімітували внесення до порядку денного сесії питання про ухвалення звернення. Такі дії дозволили оперативникам спецслужби зібрати необхідні докази і затримати інших причетних до операції російських спецслужб.

Слідчі встановили, що після невдалої спроби голосування Олександр Александровський намагався обдурити своїх феесбешних кураторів. Він повідомив про успішне виконання завдання, замовивши для цього фейковий матеріал в одному з інтернет-видань.

"Насправді таке звернення міською радою Південного не ухвалювалося і навіть офіційно не вносилося до порядку денного сесії", - стверджується в повідомленні.

Наприкінці квітня Александровська з сином домагалися ухвалення аналогічних звернень на сесіях Вовчанської і Зміївської міських рад, однак завдяки СБУ депутати не підтримали ці рішення.

Внаслідок спецоперації правоохоронці затримали всіх відомих активних членів злочинної групи. Сина Александровської Олександра, який переховується в Росії, повідомлено про підозру, його оголошено в розшук.

Нагадаємо, що Александровська була незмінним першим секретарем Харківського обкому КПУ з 1996 року і до заборони Компартії. Чотири рази обиралася депутатом Верховної Ради (1998-2012).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram