ГоловнаПолітика

Касько і Сакварелідзе показали соратників з нової партії (оновлено)

На фото немає ні Саакашвілі, ні Лещенка з Найємом.

Колишні заступники генерального прокурора Виталій Касько і Давид Сакварелідзе почали процес створення партії, повідомили вони в фейсбуці.

"Ми, об'єднавши свою енергію і зусилля, почали процес формування абсолютно нової за своєю суттю і принципами політичної сили, яка приведе Україну в клуб успішних країн", - сказано у зверненні.

Цілями цієї партії названо:

  • захист державного суверенітету і відновлення територіальної цілісності України;
  • знищення олігархічно-клептократичної системи шляхом повної і категоричної зміни політичної еліти;
  • створення сильної держави, заснованої на справедливості, взаємній повазі та довірі;
  • об'єднання українського суспільства навколо абсолютного неприйняття корупції;
  • розвиток в Україні товариства відкритого доступу.

Ініціативна група, фото якої додано до посту, складається з 14 чоловік. Крім Каська і Сакварелідзе, це нардепи Віктор Чумак (позафракційний) і Наталія Новак (БПП), екс-голова Нацагентства держслужби Денис Бродський, колишній головний редактор українського Forbes Володимир Федорін, представник громадянської платформи "Нова країна" Володимир Козленко, прес-секретар Сакварелідзе Інна Грищенко та інші.

Фото: facebook.com/davit.sakvarelidze

"Етап попередніх консультацій завершено. Ми створюємо команди в регіонах і пропонуємо приєднатися до нас усім тим, хто вірить в майбутнє України і готовий віддано працювати для її процвітання і розвитку", - підсумували ініціатори створення нової партії.

Раніше Сакварелідзе, говорячи про створення нової партії, повідомляв про активні консультації з нардепами Сергієм Лещенком і Мустафою Найємом.

Оновлення. У коментарях у фейсбуці Денис Бродський повідомив, що з політсилою, яку створюють Найєм і громадські діячі Валерій Пекар та Андрій Длігач на базі партії "Демократичний альянс", домовитися про об'єднання не вдалося.

"У нас, напевно, немає принципових розбіжностей. Принаймні я цей висновок роблю з публікацій Валерія та Андрія. І я сподіваюся, що ми будемо як мінімум союзниками. З "розбіжностей" - особисто мені здається, це наша впевненість у тому, що треба будувати нову організацію з нуля... Мені б теж хотілося продемонструвати єдність усіх здорових сил. Поставте питання Андрію і Валерію, чому вони так активно взяли курс на створення "своєї партії", - написав Бродський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram