ГоловнаПолітика

Справу Каська передано на розслідування в поліцію

ГПУ і СБУ відмовилися займатися квартирою колишнього заступника генпрокурора.

Справу Каська передано на розслідування в поліцію
Виталий Касько
Фото: lbc.com.ua

Генеральна прокуратура передала "квартирну справу" колишнього заступника генпрокурора Віталія Каська на розслідування в Національну поліцію.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

"Справи Шабуніна та Сакварелідзе - закриті. Справу Каська передано в НАБУ. На жаль, НАБУ відмовилося його розслідувати. Був змушений передати її в Нацполіцію. Оголошувати про це суспільству як про загальнонаціональний подвиг не вважаю за потрібне", - процитувала вона Луценка в своєму фейсбуці.

28 березня Печерський райсуд Києва за клопотанням тодішнього генпрокурора Віктора Шокіна арештував квартиру Каська, заборонивши її передавати і відчужувати. 23 травня апеляційний суд Києва зняв арешт з квартири Каська. Але 25 травня суд знову наклав арешт на квартиру.

За версією слідства, в 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі, яку пізніше приватизувала його мати. У 2010 році Касько знову звернувся до генпрокурора про надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю і сестрою. Родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі. Йдеться про квартиру на бульварі Дружби народів, 14-16, площею 155 кв. м. У грудні 2010 року Касько звільнився з прокуратури і працював адвокатом. За два місяці до звільнення трикімнатну квартиру, виділену сім'ї Каська, виключили з переліку службових. У березня 2014 року Касько її приватизував.

Каську пред'явлено підозру за статтею "шахрайство в особливо великих розмірах" і "підробка документів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram