ГоловнаПолітика

"Батьківщина" чекає на рішення суду про тарифи до 29 червня

Окружний адмінсуд має місяць на розгляд позовів партії

"Батьківщина" чекає на рішення суду про тарифи до 29 червня
Фото: ba.org.ua

Партія "Батьківщина" очікує, що Окружний адміністративний суд Києва ухвалить рішення з приводу позовів про законність підвищення комунальних тарифів щонайпізніше 29 червня.

Про це йдеться в коментарі юридичного відділу партії.

"З огляду на, що Юлія Тимошенко подала і зареєструвала позови 23 червня, а також беручи до уваги велику кількість вихідних днів у зв'язку з Днем Конституції, суддя повинен винести рішення про відкриття провадження щонайпізніше 29 червня, наступної середи", - зазначив юрист "Батьківщини" Микола Титаренко.

Після цього суд матиме рівно один місяць для ухвалення рішення. Разом з тим, Кодекс адміністративного судочинства передбачає, що у крайніх ситуаціях термін розгляду справи можна продовжити ще на місяць.

У поданих позовах Тимошенко просить суд скасувати:

- рішення Кабінету Міністрів про скасування т.зв. "соціальних" норм споживання газу та встановлення єдиної ціни на рівні 6879 грн. за тис. куб. м. газу.

- рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, (НКРЕКУ) про підвищення тарифів на центральне опалення і гаряче водопостачання

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram