ГоловнаПолітика

ГПУ провела 13 обшуків у справі про розтрату в Держінвестпроекті часів Януковича

Екс-голову Держінвестпроекту Владислава Каськіва повідомлено про підозру. Його оголошено в розшук.

ГПУ провела 13 обшуків у справі про розтрату в Держінвестпроекті часів Януковича

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України провело 13 обшуків у службових і пов'язаних із ними осіб Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) за фактом розтрати бюджетних коштів, у розмірі близько 7,5 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Під час обшуків слідчі вилучили комп'ютерну техніку, документи, електронні носії, на яких розміщена інформація щодо розтрати грошових коштів службовими особами Держінвестпроекту та керівниками фіктивних підприємств, на рахунку яких безпідставно перераховувалися кошти держбюджету", - йдеться в повідомленні.

Також було вилучено документи, печатки фіктивних підприємств, у тому числі ліквідованих, і грошові кошти в сумі близько 500 тис. грн.

Згідно з повідомленням, за цим кримінальним провадженням, на підставі зібраних під час досудового розслідування доказів, повідомлено про підозру колишнього керівника Держінвестпроекту Владислава Каськіва у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовцем своїм становищем, в особливо великих розмірах, групою осіб і службове підтасовування, внесення службовцем в офіційні документи свідомо неправдивих відомостей, які заподіяли тяжкі наслідки).

Каськіва оголошено в розшук.

"Печерський районний суд міста Києва прийняв рішення про надання дозволу на арешт підозрюваного В. Каськіва з метою його доставки для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. На підставі рішення Печерського суду на майно підозрюваного накладено арешт. Досудове розслідування триває", - повідомили в Генпрокуратурі.

Нагадаємо, Каськів із 23 грудня 2010 року по 15 березня 2014 року був головою Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України. За даними МВС, під керівництвом Каськіва Держінвестпроект "розпиляв" декілька сотень мільйонів гривень.

Про те, що Каськіва, який переховується за кордоном, оголошено в розшук, а на його майно накладено арешт, голова МВС Арсен Аваков повідомляв ще в березні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram