ГоловнаПолітика

Україна заочно судитиме "Гіві"

Михайлу Толстих інкриміновано тероризм і тортури

Україна заочно судитиме "Гіві"
Фото: focus.ua

Головна військова прокуратура повідомила про підозру ватажка незаконного збройного формування "Сомалі" терористичної організації "ДНР" Михайла Толстих на прізвисько "Гіві".

Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури.

Йому інкриміновано створення терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3); жорстоке поводження з військовополоненими (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437); незаконне позбавлення волі (ч. 2 ст.146) Кримінального кодексу України. За цими статтями Толстих загрожує від 8 до 15 років в'язниці.

"Зокрема, Толстих інкримінується те, що він у період з травня 2014 року по січень 2015 року, перебуваючи у Слов'янську, Іловайську і Донецьку, будучи ватажком незаконного збройного формування "Сомалі", виконуючи відведену йому роль у веденні агресивної війни проти України, організовував і особисто скоїв озброєні напади на представників сил АТО, а також жорстоке поводження і тортури щодо полонених військовослужбовців Збройних сил України", - сказано в повідомленні.

З огляду на, що він переховується на території Донецької області, прокуратура найближчим часом планує звернутися до суду для отримання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування, результатом якогомає  стати заочне засудження.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Інтерпол відмовив у розшуку росіянина Арсенія Павлова ("Моторола"), який воює за бойовиків "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram