ГоловнаПолітика

Нуланд провела переговори з питань Донбасу із заступником голови АП

Сторони обговорили, як виконувати Мінські домовленості

Нуланд провела переговори з питань Донбасу із заступником голови АП
Виктория Нуланд
Фото: EPA/UPG

Заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв в середу у Києві зустрівся з помічником державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд.

Співрозмовники докладно обговорили стан імплементації Мінських домовленостей і скоординували підходи щодо подальших кроків, спрямованих на досягнення стійкого миру на Донбасі, повідомляє прес-служба президента.

"Особливу увагу було приділено питанням забезпечення виконання положень Мінських домовленостей у сфері безпеки, перш за все забезпечення сталого і реального припинення вогню, виведення російських військ і техніки, припинення поставок російського озброєння і військ через тимчасово неконтрольовану ділянку російсько-українського кордону", - йдеться у повідомленні.

Єлісєєв і Нуланд підтвердили безальтернативність політико-дипломатичного шляху деокупації Донбасу та повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, додали там.

Нагадаємо, Нуланд - парламентер США з питань мирного врегулювання на Донбасі. Вона приїхала до Києва в середу. Крім зустрічі з Єлісєєвим, Нуланд провела переговори зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм. У четвер американський дипломат відбуде до Москви, де зустрінеться з помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

Сторони обговорюватимуть послідовність процесів мирного врегулювання на сході України. Якщо календарний план вдасться узгодити, його винесуть на обговорення лідерів "Нормандського формату". Зустріч лідерів України, Росії, Німеччини та Франції заплановано на 8-9 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram