ГоловнаПолітика

Хто сьогодні захищає Україну: відеозвіт з круглого столу

Організатор заходу - Інститут Горшеніна.

15 червня в Інституті Горшеніна відбувся круглий стіл «Антитерористична операція. Хто сьогодні захищає Україну?». Пропонуємо вашій увазі короткий відеозріз найважливіших моментів.

Нагадаємо, участь у круглому столі взяли Віталій Дейнега, засновник волонтерського проекту «Повернись живим» для українських захисників у зоні АТО; Леонід Остальцев, ветеран АТО, який воював у складі 30-ї окремої механізованої бригади ЗС України, засновник «PIZZA VETERANO»; Євген Турчак, керівник Спілки ветеранів АТО Деснянського району Києва; Маркіян Лубківський, Надзвичайний і Повноважний посол України в Хорватії (2006-2009); Тарас Костанчук, ветеран АТО, керівник проекту «Армія Гідності»; Ольга Семенова, волонтер, координатор напрямку працевлаштування та роботи з кандидатами, Центр Зайнятості Вільних Людей.

Під час заходу гості підрахували, що в Україні існує близько 300 ветеранських організацій. Але для створення профільної однойменної партії час поки що не настав. Водночас в Україні зросла ймовірність виникнення ОЗУ за участю ветеранів АТО, оскільки люди, не бажаючи йти до психолога після повернення із зони бойових дій, не можуть знайти себе в мирному житті.

Також один з лідерів руху "Справедливість" Тарас Костанчук запропонував відправити по військовому прокурору в кожен бойовий підрозділ, він міг би оцінювати правомірність надходження і виконання тих чи інших наказів керівництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram