ГоловнаПолітика

Савченко ініціює створення комісії зі звільнення українських політв'язнів в РФ

Під час роботи комітету буде складено список людей, яким необхідна допомога

Савченко ініціює створення комісії зі звільнення українських політв'язнів в РФ
Фото: EPA/UPG

Депутат Верховної Ради Надія Савченко ініціює створення комісії зі звільнення українських політичних в'язнів, які перебувають на території Росії.

Про це вона повідомила під час круглого столу Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

"Я створюю комітет з питань звільнення українських політв'язнів з Російської Федерації. У цей комітет я запропоную вступити світовим політикам, він діятиме на громадських засадах. Політики матимуть право у ньому сказати своє слово просто як люди, не несучи за це політичну відповідальність", - сказала Савченко.

Під час роботи комітету, за її словами, постійно оновлюватиметься список людей, які потребують допомоги і за яких необхідно боротися.

Савченко додала, що після формування колегії комітету відбудеться круглий стіл, де будуть обговорюватися можливі рішення і дії для здійснення впливу на Росію для повернення всіх ув'язнених.

Нагадаємо, раніше Савченко звернулася до президента ПАРЄ з проханням допомогти у звільненні українських заручників.

Савченко стала делегатом у ПАРЄ від України у січні 2015 року, ще перебуваючи в російському СІЗО. Президент ПАРЄ Анн Брассер після цього зажадала від російської влади дати Савченко можливість відвідувати сесії асамблеї. Однак Росія не визнала наявність у неї імунітету делегата ПАРЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram