ГоловнаПолітика

Онищенко прийшов у НАБУ

Депутата на допит не кликали

Онищенко прийшов у НАБУ

Народний депутат Олександр Онищенко прийшов у Національне антикорупційне бюро України.

На трансляції, яку веде телеканал 112, видно, як Онищенко заповнює документи в приймальні бюро.

У коментарі журналістам депутат повідомив, що прийшов, щоб отримати документи у кримінальному провадженні, в якому фігурує.

"Я не знаю, чи приймуть мене, тому що всі працівники НАБУ сидять по телеканалах", - сказав Онищенко.

Нагадаємо, 15 червня директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситнік повідомив, що в рамках розслідування зловживань у реалізації газу, видобутого під час спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", у якому фігурує народний депутат Олександр Онищенко, встановлено склад злочинної групи. 10 з 20 учасників організації затримали і згодом заарештували.

Під час попереднього розслідування встановлено, що протягом січня 2013-го - січня 2016 років компанії "Карпатнадраінвест", "Надра Геоцентр", "Хас", які уклали угоди про спільну діяльність з "Укргазвидобуванням", продавали видобутий газ за заниженою вартістю (по 2,64 тис. грн за тисячу кубометрів за ринкової вартості 7,06 тис. грн) на товарних біржах "Центр" і "Львівська універсальна". Покупцями були кілька пов'язаних ТОВ, які потім реалізовували його підприємствам реального сектору економіки вже за справжньою ціною з невеликою знижкою - 6,9 тис. грн.

У центрі цієї схеми, на думку слідчих, стоїть нардеп Олександр Онищенко. ГПУ подала до Верховної Ради подання про зняття недоторканності з депутата, однак парламент поки що його не розглянув.

Сума збитків, завданих державі, оцінюється у 3 млрд гривень (більш ніж 1,3 млрд несплаченої ренти і понад 1,6 млрд гривень незаконних доходів від перепродажу газу через фіктивні підприємства).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram